آیا به مدیرانی که مدت زمان زیادی در مورد نیروهای مستعد خود صحبت میکنند و اشتباهات خود در برخورد با آنها را دایما تکرار میکنند توجه نموده اید؟ در یک کسب و کار کمتر چیزی مانند ترک ناگهانی یک نیروی کاری نخبه، خاص و با استعداد برای سازمان هزینه بر و ویران کننده است. علیرغم تاکید فراوان بر توسعه مهارت های مدیریتی، همچنان شرکتهای زیادی برای نگهداشت نیروی انسانی نخبه خود دچار چالش هستند. در ادامه تلاش میکنیم تا نتایج تحقیقات، مشاهدات و نظریات در مورد جلوگیری از خروج نیروی انسانی را بررسی نماییم
از هر مدیرعاملی در مورد اهمیت فرآیندهای نگهداشت و توسعه نیروی انسانی نخبه سوال کنید بلافاصله پاسخ مثبت میدهد. آنها مجموعه ای از صحبت های کلیشه ای در مورد کیفیت خدمات به نخبگان، مشوق های مورد نظر آنها و قابلیت ها و پتانسیل های شرکتشان ارایه میدهند. در دنیای کسب و کار فرآیندهای بسیاری هستند که علیرغم کفایت در بحث تئوری، در عمل و اجرا ناکارآمدند.
برای بررسی شرایط نیروهای نخبه کاری در هر شرکت به جای سخنان ارایه شده به فرهنگ سازمان توجه کنید. به جای اشاره به پتانسیل ها، به نتایج اشاره کنید. علیرغم صحبت های زیبا در گوشه دفاتر کار، صحبت با نخبگان شرکتها ما را به نتایج زیر رسانید.
- 30 درصد از این افراد معتقدند که تا 12 ماه آینده شغل خود را ترک خواهند کرد.
- بیش از 40 درصد از آنها برای سرپرست خود احترام قایلند.
- بیش از 50 درصد آنها ارزشهای متفاوتی نسبت به کارفرمای خود دارند.
- بیش از 60 درصد آنها گمان میکنند که اهداف کاری آنها با آنچه کارفرما برایشان برنامه ریزی نموده است متفاوت است.
- بیش از 70 درصد احساس مورد قدردانی قرار گرفتن و ارزشمند بودن ندارند.
بنابراین ما به همه مدیرانی که گمان میکنند همه چیز تحت کنترل آنهاست، پیشنهاد میکنیم که در اعتقاد خود تجدید نظر کنند. یک نقل قول قدیمی میگوید “کارمندان شرکتهایشان را ترک نمیکنند آنها مدیران خود را ترک میکنند”.
در مقابل، کارمندانی که در معرض چالش قرار میگیرند، بر انگیخته میشوند، ارزشمند شمرده میشوند و به لحاظ احساسی، ذهنی و مالی مورد تشویق قرار میگیرند، نه تنها سازمان را ترک نمیکنند بلکه در بالاترین سطوح کارایی فعالیت میکنند. اگر شما هر یک از این حوزه های با اهمیت را رها کنید، یک پله به ترک شدن از سوی کارمندانتان نزدیک تر میشوید. در ادامه 10 دلیل جدایی نیروی انسانی مستعد را برمیشماریم.
1– شما به احساسات کارمندانتان توجه نمیکنید. شرکت های هوشمند تلاش میکنند تا آرامش و حس مثبت کارمندان را با فعالیت شرکت همراستا کنند. طبیعت انسان به گونه ای است که نمیتواند هر لحظه احساس خود را تغییر دهد. ممکن است با نداستن این مطلب کارمندانتان را مجبور کنید که جای دیگری به جز محل کار بدنبال آرامش و خواسته های خود باشند.
2– شما نمیتوانید هوش و ذکاوت آنها را به چالش بکشید. افراد باهوش تمایل ندارند عمرشان را در یک تکرار خسته کننده و روزانه بگذرانند. اگر شما ذهن آنها را به چالش نکشید آنها به دنبال مقصدی دیگر شما را ترک میکنند.
3– شما نمیتوانید خلاقیت آنها را برانگیزید. نیروی انسانی نخبه به پیشرفت، توسعه و ایجاد ارزش نیازمند است. آنها برای ایجاد تغییر و نوآوری آفریده شده اند. آنها نیاز دارند که اثر خود بر فعالیت های انجام شده را ببینند. مدیران باهوش، نیروهایشان را محبوس نمیکنند. آنها اجازه میدهند که افراد آزاد ار هر قید و بندی فکر کنند. داشتن یک اسب مسابقه، اگر به او اجازه دویدن ندهید فایده ای نخواهد داشت.
4– شما نمیتوانید مهارت های آنها را توسعه دهید. رهبری یک شرکت یک هدف نیست بلکه یک طیف است. اهمیتی ندارد یک فرد چه میزان باهوش و یا نخبه است همواره برای رشد، توسعه و بلوغ راهی وجود دارد. اگر شما برای رشد و توسعه توانایی های یک فرد محدودیت ایجاد کنید؛ وی بدنبال رها شدن از این محدودیت ها شما را ترک خواهد نمود.
5- اگر به آنها اجازه اظهار نظر ندهید. افراد باهوش و مستعد، ایده ها، افکار، مشاهدات و نظریات خوبی دارند اگر شما به آنها گوش ندهید، یقینا فرد دیگری این کار را خواهد کرد.
6– اگر از توجه به آنها غافل شوید. بدون تردید افراد برای کسب درآمد کار میکنند اما این تنها دلیل آنها نیست. بسیاری از مطالعات نشان میدهد که درآمد مهمترین دلیل هم نیست. اگر شما از توجه به افراد در مسایل انسانی و احساسی غافل شوید، بدون توجه به اندازه حقوقشان شما را ترک خواهند نمود.
7– اگر نتوانید آنها را هدایت کنید. کسب و کار، محصول، پروژه ها و تیم ها شکست نمیخورند این رهبران هستند که شکست میخورند. بهترین تست رهبری یک فرد بررسی اتفاقاتی است که در نبود وی رخ میدهد. اگر نتوانید افراد را رهبری کنید، آنها شما را ترک میکنند.
8– اگر نتوانید مشارکت آنها را ببینید. بهترین مدیران اعتبار به دست نمیاورند بلکه به دیگران اعتبار میبخشند. عدم توجه به مشارکت و سهم افراد در موفقیت های شرکت نه تنها خودخواهانه و غیر منصفانه است بلکه دقیقا مانند آن است که از آنها بخواهید شرکت را ترک کنند.
9-اگر نتوانید مسئولیت آنها را بیشتر کنید. شما نمیتوانید افراد نخبه را در یک سطح کاری نگه دارید. از افرادتان بخواهید زمینه های توسعه کسب و کار را بیابند و بر آن متمرکز شوند. افراد تا زمانی که مسئولیت بیشتر بتواند منجر به کارایی بالاتر و دیده شدن بیشتر شود از پذیرش حجم بالایی از کار استقبال میکنند.
10– اگر نتوانید تعهد خود را حفظ کنید. قول هایی که داده میشوند، ارزشمندند اما ارزش قول هایی که عملی میشوند غیر قابل وصف است. اگر اعتماد افراد به خودتان را از دست بدهید ارزش خودتان را خواهید کاست. مدیرانی که در قبال پرسنل خود پاسخگو نیستند در نهایت رها خواهند شد.
در انتها، اگر یک مدیر زمانی را صرف تلاش برای نگهداشتن کارمندانش نکند اما در عوض زمان قابل توجهی به درک آنها، مواظبت از آنها، سرمایه گذاری روی آنها و هدایتشان اختصاص دهد، ماندگاری پرسنل تضمین خواهد شد.
http://www.forbes.com/sites/mikemyatt/2012/12/13/10-reasons-your-top-talent-will-leave-you/