در این تابستان جب بوش کاندیدای ریاست جمهوری امریکا پیشنهاد داد که ساعات نیروی کار بیشتر شود تا رونقی به اقتصاد امریکا بدهد. این اظهارنظر کسانی را که در سالهای گذشته درگیر ساعتهای کاری زیاد و تعطیلات کم بودند به شدت عصبی کرد.
به تازگی شرکتهای زیادی به جای تشویق افراد به ساعات کاری زیاد، آنها را به ساعات کار کمتر با بهره وری بیشتر دعوت میکنند. آنها بدنبال راههایی هستند که ضمن حفظ نیروی انسانی نخبه خود، آنها را در بالاترین درجه کیفیت کاری نگه دارند.
برخی کارشناسان اقتصادی پارادایم جدیدی را برای ساعات کار کمتر پیشنهاد میدهند. آنا کوت رییس سیاست های اجتماعی بنیاد اقتصاد نو، یک برنامه کاری 21 ساعت در هفته پیشنهاد میدهد که برخی مشکلات فوری جامعه را حل نماید. برخی از این مشکلات عبارتند از: کار بیش از حد، بیکاری، مصرف بیش از اندازه منابع، انتشار گازهای کربن، رفاه عمومی پایین و نبودن زمان کافی برای زندگی پایدار و مراقبت از همدیگر و در مجموع لذت بردن از زندگی.
شرکتهای کمی حاضرند تا این حد تغییر کنند اما بسیاری دیگر بدنبال تغییرات فرهنگی هستند که آرامش و پایداری را برای زندگی افراد ایجاد کند. در ادامه برخی راهکارهای اجرایی ارایه شده است.
طراحی وظایف بر اساس ساعات کاری
بر طبق گزارش های منابع معتبر حدود یک چهارم نیروی انسانی وظایف ناتمام خود در انتهای روز کاری را با خود به منزل میبرند. حدود 40 درصد حداقل یکبار در ماه در تعطیلات پایان هفته کار میکنند. اگر چه کار پس از ساعات کاری به نظر مضر نمیرسد اما در طولانی مدت منجر به خستگی و افسردگی شغلی میشود. در این موارد مدیران باید تلاش کنند تا به ساعات آزاد کارمندان توجه کرده و آنرا زمانی صرفا جهت استراحت و بازسازی روحی بدانند.
مقالات بسیاری در مورد تغییرات محیط کار برای تعادل میان کار و زندگی منتشر شده است. برای شرکتهای بسیاری این کار سیاستی برای حفظ نیروی انسانی است. مطالعات زیادی نشان میدهد که ایجاد ساعتهای کاری غیر محدود و امکان فعالیت از خانه میتواند برای کارفرما و کارمند فواید زیادی داشته باشد. در یکی از مطالعات دانشگاه استنفورد دو گروه از کارمندان یک آژانس مسافرتی انتخاب شدند یک گروه در خانه و گروه دوم در محل کار به مدت 9 ماه تحت نظر قرار گرفتند.
کارایی افرادی که در منزل کار میکردند 13 درصد بهبود یافت. تعداد روزهای غیبت و بیماری کاهش یافت. خروج نیروی انسانی به نسبت افراد در دفتر کار 50 درصد کمتر شده و میزان رضایت شغلی به شکل قابل توجهی افزایش یافت.
از امور غیر ضروری اجتناب کنید.
کارمندان زمان زیادی را در جلسات اغلب غیر ضروری میگذرانند. در مجله نیویورک تایمز، کارسون تیت که یک شرکت مشاوره مدیریت را اداره میکند، مینویسد که باید ارزش بیشتری برای زمان افراد در نظر گرفت. زمان یک کالاست و زمان صرف شده در جلسات باید ارزش افزوده ایجاد کند، ما چقدر بدنبال تولید ارزش از زمان صرف شده در جلسات هستیم؟
قبل از هماهنگ کردن برای یک جلسه از ضروری بودن آن و عدم امکان تصمیم گیری بدون حضور افراد مطمین شوید و تلاش کنید جلسات در کمترین زمان ممکن پایان یابد.
کارسون پیشنهاد میکند در این “انقلاب جلسات” کارمندان نیز باید وارد شوند. “قبل از پذیرش آنی جلسات، ابتدا صبر کنید و در مورد اهداف جلسه و لزوم شرکت در آن بیاندیشید. آیا هدف آن در راستای اهداف استراتژیک سازمان است؟ آیا بهترین استفاده ای که میتوانم از زمانم بکنم در این جلسه است. اگر پاسخ به هر کدام از این سوالات منفی بود، به آن جلسه پاسخ منفی بدهید.”
نویسنده: کریس هج
http://www.forbes.com/sites/work-in-progress/2015/08/05/should-you-be-working-more/2/