استراتژی بهبود اشتیاق شغلی: گام چهارم
گام چهارم: چه باید کرد؟
در این مرحله پس از آنکه با کمک نظرسنجی از کارمندان ، حوزه های بهبود اشتیاق شغلی مشخص شد، باید با مشارکت و همراهی خود افراد، اقدامات موثر در جهت بهبود هر فاکتور نیز مشخص شود. بهتر است برای هر فاکتور مجموعه اهداف مورد نظر شرکت و البته پرسنل تعیین شود. در ادامه نیز باید برای رسیدن به هر هدف برنامه های عملیاتی پیشنهاد شده و با توجه به امکان اجرا و موافقت مدیر در برنامه قرار بگیرد.
در برخی سازمان ها خروجی های مورد نیاز این مرحله(فاکتورهای موثر، اهداف هر فاکتور و برنامه های عملیاتی) نه از طریق سنجش و مصاحبه بلکه از طریق برگزاری جلسات طوفان ذهنی بین کارمندان یک بخش و یا دپارتمان استخراج میشود. این جلسات بدون حضور مدیران سازمان و معمولا با حضور یک تسهیلگر برگزار میشود و همه کارمندان ترغیب میشوند تا راهکارهای خود برای بهبود فاکتورهای مرتبط با اشتیاق و تعهد شغلی را بی پرده عنوان کنند. تسهیلگر تلاش میکند تا به ایده های افراد سمت و سوی مثبت و اجرایی بدهد و سپس مجموعه پیشنهادات را بدون اعلام اسامی افراد پیشنهاد دهنده در اختیار مدیران قرار دهد.
به هر طریقی که حوزه های مورد توجه برای بهبود اشتیاق و برنامه های مرتبط با آنها تعیین شود، لازم است اطلاع رسانی کاملی در مورد فرآیند تدوین آنها صورت گیرد و همه پرسنل بطور دقیق بدانند که به چه شیوه و فرآیندی این اقدامات انتخاب شده اند. همچنین مجریان پروژه بهبود اشتیاق شغلی با مطالعه دقیق آنها، جزییات عملیات در هر مورد را تدوین و اطلاع رسانی کنند. جلب اعتماد پرسنل در کل پروسه برنامه اشتیاق و تعهد شغلی یکی از حیاتی ترین وجوه این برنامه است که میتواند موفقیت و یا عدم موفقیت آنرا زیر سوال ببرد.
در سند استراتژی اشتیاق شغلی میتوان عناوین اقدامات مورد تصویب برای هر کدام از فاکتورها را درج نمود بعنوان مثال برخی از اقدامات مناسب برای بهبود ارتباطات و اطلاعات میان پرسنل میتواند شامل موارد زیر باشد
- بهبود دسترسی به اطلاعات برای پرسنل از طریق ایجاد سهولت دسترسی به فضاهای اجتماعی شرکت
- برگزاری جلسات کوتاه در هر بخش و یا دپارتمان برای دادن و گرفتن بازخوردهای سریع تر به پرسنل
- تلاش برای تامین اطلاعات صحیح و شفاف و جلوگیری از بروز شایعه و …
- …
نویسنده: شیدا جعفری
ادامه اجزای سند اشتیاق شغلی را در قسمت های بعدی مقاله مطالعه فرمایید.