بررسی های نشان میدهد افرادی که هوش هیجانی بالاتری دارند، میتوانند اشتیاق سازمانی بالاتری را تجربه کنند. از اینرو شناخت افرادی که جذب یک شرکت میکنید بخش بزرگی از شکل دادن به فرهنگ سازمان شماست. انتخاب سوالات مناسب نیز میتواند مهمترین فاکتور در یافتن افراد مناسب و رد افراد نامناسب باشد. اگرچه شرکتهای مختلف ارزشها و فرهنگ های متفاوتی دارند اما موفقیت در محیط کار شدیدا تحت تاثیر هوش هیجانی افراد است. قابلیتی که در اهمیت آن تردیدی وجود ندارد.
درادامه سوالاتی که با طرح آنها و بررسی پاسخ های ارایه شده در یک مصاحبه استخدامی میتوان، این مشخصه حیاتی را در کاندیداهای استخدام سنجید ارایه شده است.
- چه کسی الهام بخش شماست و چرا؟
پاسخ فرد میتواند به مصاحبه کننده نشان دهد که فرد رفتار چه کسی را مدلسازی میکند. همچنین الگوهای ذهنی فرد برای پیشرفت و اشتیاق سازمانی را مشخص میکند.
- اگر فردا یک کسب و کار را شروع کنید، مهمترین ارزشهای شما چه خواهد بود؟
هر رابطه کاری صحیح با اعتماد و ارزشهای همسو آغاز میشود. تشخیص الویت های یک فرد مانندد تشخیص صداقت و یکرنگی او میتواند در میان پاسخ های فرد روشن شود.
- اگر الویت های کسب و کار تغییر کند، چگونه به تیم خود کمک میکنید تا تغییر اهداف را درک کرده و با آن همراهی کنند؟
تغییر الویت ها در هر شرکت و هر شغلی رخ میدهد، پس بدنبال افرادی باشید که انعطاف پذیر بوده و بتوانند به با تغییرات همراهی کنند. بدنبال افرادی باشید که خودآگاه و خود انگیزش بوده و همدلی و همراهی خود را بروز دهند.
- وقتی که شغلتان را تغییر میدهد، آیا دوستی هایتان را حفظ میکنید؟
برای افراد مدتی طول میکشد تا در محیطهای کاری روابط دوستانه ایجاد کنند و دوستی های مدت دار با همکاران سابق نشان میدهد که فرد به روابطش با دیگران اهمیت میدهد و نشان دهنده هوش هیجانی افراد است. هر چه افراد سریع تر دوست شوند و دوستی های عمیق تری بسازند سریعتر به اشتیاق سازمانی بالا دست میابند.
- فکر میکنید چه مهارت و یا توانایی هست که هنوز به آموختن آن نیاز دارید؟
کنجکاوی و تمایل برای آموختن نشانه های حیاتی فردی است که میخواهد در کارهایش بهتر باشد. افرادی که گمان میکنند همه چیز را میدانند و نیازی به آموختن ندارند، آنهایی هستند که باید از ایشان دوری کنید.
- آیا میتوانی به من چیزی بیاموزی که قبلا در موردش اطلاعاتی نداشته ام؟
پاسخ فرد به این سوال میتواند نشان دهنده این توانایی ها باشد.
- زمانی که فرد برای فکر کردن قبل از پاسخ دادن به سوالات صرف میکند.
- توانایی فرد برای توصیف فنی یک موضوع برای فردی که در مورد آن مساله اطلاعاتی ندارد.
- سوالات همراهی کننده ای که فرد از دیگران میپرسد تا اطمینان حاصل کند که موضوع بخوبی منتقل شده است.
- مهمترین عواملی را که منجر به موفقیت شما شده است نام ببرید.
پاسخ به این سوالات میتواند نشان دهنده خودخواهی و خودمحوری فرد باشد. وقتی فردی در مورد موفقیت صحبت میکند توجه کنید که آیا از “من و من و من” سخن میگوید و یا در مورد “تیم” و “ما” صحبت میکند. بدنبال افرادی باشید که با کار تیمی بتوانند روحیه مثبتی به شرکت وارد کنند. ممکن است فردی بسیار باهوش باشد اما اگر بدلیل تک روی او در مسیر موفقیت از کار کردن با او لذت نبرید، بهترین انتخاب برای استخدام نخواهد بود.
ترجمه و تخلیص: شیدا جعفری
برگرفته از مقاله
http://www.entrepreneur.com/article/248524