بارها در زمان تصمیم گیرهای مختلف بخصوص در مورد تصمیم های بزرگ شغلی مانند پیوستن به یک شرکت و یا جدا شدن از آن با خود فکر میکنیم که باید علاقلانه تصمیم بگیریم و احساسات را کنار بگذاریم. اما آیا اینگونه رفتار میکنیم؟
بررسی های جامع موسسه Dale Carnegie نشان میدهد که بخش بزرگی از تصمیم گیرهای ما در محل کار و نوع رفتار و عملکردمان تحت تاثیر احساسات ماست. این تحقیق 28 احساس متمایز را شناسایی کرده و ارتباط میان عملکرد و رفتار 1500 کارمند را با این احساسات سنجیده است.
در میان این 28 احساس مختلف 7 احساس مثبت و ویژه شناسایی شده است که میتواند منجر به ایجاد اشتیاق و تعهد شغلی شده و عملکرد افراد را به نحو قابل ملاحظه ای بهبود بخشد. این احساسات عبارتند از :

بررسیها نشان میدهد که وقتی افراد احسساسات مثبت دارند تمایل بیشتری به کمک به دیگران پیدا میکنند. احساس ارزشمند بودن باعث ایجاد اعتماد بنفس میشود، اعتماد بنفس میتواند حس توانمندی ایجاد کند که در کنار حس سرزندگی و برانگیختگی اشتیاق و تعهد شغلی میافریند. وقتی فردی مشتاق کارش میشود نه تنها به امید دستمزد پایان ماه و یا ارتقا شغلی بعدی، بلکه برای تحقق اهداف سازمان و مدیرانش حرکت میکند و ارزش میافریند.
میتوان فکر کرد که وقتی با ادمها کار میکنیم با مجموعه ای از توابع ریاضی مشخص و عقلانی روبرو نیستیم بلکه با ترکیب پیچیده ای از احساسات درگیریم که توجه و تحریک مثبت هر کدام میتواند انگیزه و علاقه افراد را جلب نماید. جالب است که تحقیق مذکور اثبات میکند که 84 درصد از احساس افراد در مورد محیط کارشان تحت تاثیر رفتار مدیر و یا سرپرست مستقیم آنهاست. اگر مدیر مستقیم هر فرد بتواند حس ارزشمند بودن، شور، انرژی و سرزندگی را در نیروی انسانی همکار خود ایجاد کند، بخش بزرگی از پازل ایجاد انگیزه و اشتیاق شغلی در میان کارمندان حل شده است.