در چند سال گذشته، استراتژی مشتری محوری و یا مشتری مداریcustomer-centric company یکی از محبوب ترین و بروز ترین استراتژیهای مطرح برای موفقیت در کسب و کارهای مختلف بود. اما سرعت بالای تغییرات در محیط های کاری، این تفکر را به سرعت جایگزین نموده است. امروزه تفکر کارمند محوری Employee Centric در برابر آن قد علم کرده است.
بسیاری از متخصصان مدیریت منابع انسانی و بیش از آن کارشناسان کسب و کار معتقدند که توجه و تمرکز بر کارمندان یک مجموعه بهترین شیوه برای مراقبت نهایی از مشتریان است.
اگر از کارمندان خود محافظت کنید آنها نیز از کسب و کار شما و مشتریانتان محافظت میکنند.
افراد کار کردن در محیطهای کارمند محور را دوست دارند و رفتار و توجه مدیران را با کار بیشتر و بهتر و مراقبت بیشتر از مشتریان سازمان پاسخ میدهند. باید دانست که شاد و مشتاق نگه داشتن کارمندان بیش از آنکه به بودجه نیاز داشته باشد به الویت بندی صحیح در ذهن مدیران نیاز دارد. برای ایجاد سازمان انسان محور، لازم است موارد زیر در نظر گرفته شود.
- ارتباطات بیشتر و بهتر در محیط کار
بهبود ارتباطات در همه سطوح میتواند حس اعتماد و شفافیت را بهبود دهد. ارتباطات میان مدیران و پرسنل به معنای شنیده شدن صدای کارمندان و توجه به خواسته و نیازهای آنها از یکسو و دادن و گرفتن بازخورد های مستمر و سازنده و شرح وظایف دقیق از سوی دیگر است. ارتباط میان همکاران نیز میتواند ضمن بهبود جو سازمانی و ایجاد همراهی و همدلی، منجر به بهبود عملکرد تیم های کاری شود.
- شفافیت در رفتارها و تصمیم ها
شفافیت و صراحت و قانونمندی در عملکرد و تصمیمات بخصوص تصمیمات مدیران مجموعه در ایجاد حس اعتماد و مشارکت در فعالیتها بیانجامد و اشتیاق شغلی بیافریند.
میتوان بصراحت گفت که بهبود اشتیاق شغلی کارمندان بهترین مسیر برای محور قرار دادن آنها در یک سازمان است. همه فعالیتهایی که منجر به بهبود اشتیاق افراد میشود این پیام را به کارمندان میدهند که آنها مهمترین بخش های یک شرکت بوده و رفاه و رضایتمندی آنها اصلی ترین مساله سازمان است.
- کمک به رشد افراد
کمک به توسعه فردی و حرفه ای افراد، نه تنها میتواند موجبات بهبود انگیزه آنها را ایجاد کند، بلکه با بالابردن دانش و مهارت های آنها میتواند منجر به رشد حوزه های کسب و کار و بهبود عملکرد سازمان در قبال مشتریان شده و سازمان کارمند محور را به سمت مشتری محوری حرکت دهد.
پیشنهاد میکنم این مقاله را نیز مطالعه بفرمایید.
اشتیاق شغلی کارمندان: تجربه بهتر مشتریان
نویسنده: شیدا جعفری