مدتها پیش برای مشورت در مورد رفع یک عادت رفتاری نامناسب در دخترم به مشاوری مراجعه کردم. انتظار داشتم راهکارهایی بدهد که چگونه این عادات را بتدریج حذف کنم. اما او چنین راهکارهایی ارایه نکرد. او گفت که روندهای تربیتی مدتهاست عوض شده و تربیت دیگر به معنای حذف عادت ها و رفتارهای نامناسب نیست. امروز تربیت به معنای تشویق، تقویت و تمرکز بر رفتارهای صحیح است تا جایی که رفتارهای نامناسب خود بخود از بین برود.
قرار شد، مترصد و هوشیار باشم، هر گاه دخترم رفتاری صحیح و برخلاف عادات اشتباه همیشگی انجام داد ( حتی در 1 درصد مواقع) به اصطلاح مچش را بگیرم و بدون یادآوری رفتارهای پیشین، او را بسیار تشویق کنم.
این روزها که درباره راهکارهای ایجاد اشتیاق سازمانی، مطالعه میکنم بارها به اهمیت دیدن و تشویق کردن کار صحیح افراد برمیخورم. همه جا در مورد تمرکز بر نقاط قوت و بکار گرفتن قابلیت ها صحبت شده است. در مورد اهمیت دیده شدن کارمندان در محیط کار مطالب، مقالات و کارگاههای متعددی وجود دارد. در هر مطلب مرتبط با نیروی انسانی بارها و بارها این واژه ها تکرار میشود.
Employee Engagement
Employee Recognition
Appreciative Inquiry
…
به نظر میرسد نه تنها در تربیت فرزندان، بلکه هرجایی که قرار است رفتار و عملکرد افراد بهبود یابد، تمرکز کردن بر نقاط قوت و دیدن کارهای درست و تشویق آنها موثرتر و کاراتر از نصیحت کردن، تذکر دادن و تنبیه کردن است. اینگونه است که کارکردهای اصلی مدیریت افراد از نظارت، کنترل و فرمان به مربی گری، الهام بخشی و پشتیبانی تغییر میکند.
دیدن و تشویق کار درست نیروی انسانی که در بسیاری از مواقع کوچکترین هزینه ای برای سازمان ندارد، میتواند یکی از بهترین و موثرترین شیوه ها در ایجاد انگیزه و اشتیاق سازمانی بوده و جایگزین بسیاری از پاداش هایی شود که علیرغم بار مالی برای سازمان اثربخشی چندانی در کارایی افراد ندارد.
میتوانید در لینک زیر برخی راهکارهای توجه به کارمندان را مطالعه کنید.
توجه به کارمندان کم هزینه و پر اثر
7 گام تا رسیدن به کارمندان مشتاق
شیدا جعفری