در بخش اول مقاله در مورد تدوین سند استراتژی اشتیاق شغلی در سازمان ها و اهمیت آن صحبت کردیم همچنین گام اول ایجاد این سند یعنی انتشار تعریف مشترک از اشتیاق شغلی را مورد توجه قرار دادیم. در ادامه گام دوم تهیه این سند را بررسی میکنیم.
گام دوم: اهمیت اشتیاق شغلی
در اینکه دلبستگی شغلی در دستیابی به موفقیت و سودآوری بالاتر سازمانها نقش مهم و بی بدیلی دارد تردیدی نیست و تحقیقات و بررسیهای جامع بین المللی نیز این اهمیت را اثبات نموده است اما لازم است هر سازمانی اهمیت این موضوع را در درون خود و مرتبط با فعالیتها و ماموریتهای ویژه و متمایزش روشن ساخته و به اطلاع همه همکاران برساند. میتوان در این مرحله مشخصات یک نیروی مشتاق و متعهد را از دید سازمان تدوین نمود( که البته ممکن است در بخش تعریف اشتیاق سازمانی درج شده باشد)
یادآوری چشم انداز و اهداف کلان شرکت مهم است و کمک میکند تا همه مدیران و پرسنل بدانند که نقش نیروی انسانی و عملکرد افراد در دستیابی به این دورنما چیست و چگونه اشتیاق و تعهد سازمانی میتواند حصول به این اهداف جمعی را تسهیل نماید.
میتوان اثر بهبود عملکرد و کارایی تک تک افراد در دپارتمان ها و بخش های مختلف را در نتایج نهایی سازمان مشخص نمود این نتایج میتواند رضایت مشتریان، افزایش وفاداری مشتریان، افزایش فروش و سودآوری نهایی سازمان باشد و توجه و تلاش افراد برای بهبود اشتیاق سازمانی و در نهایت بهبود عملکرد فردی و جمعی را برانگیزد.
یادآوری اثرات فردی اشتیاق شغلی نیز توصیه میشود. مجموعه تحقیقات روان شناسان، بخصوص در حوزه روان شناسی مثبت اندیش نشان میدهد که بهبود اشتیاق شغلی و ایجاد معنا در زندگی کاری افراد یکی از ماندگارترین انواع شادی را در افراد ایجاد میکند. در واقع میتواند کیفیت بالاتری به زندگی فردی کارمندان ببخشد. همچنین بررسیها نشان میدهد که افراد مشتاق و شاد بلحاظ جسمی نیز سالم تر بوده و روزهای بیماری کمتری را نسبت به افراد با اشتیاق شغلی کمتر تجربه میکنند.
ادامه اجزای سند اشتیاق شغلی را در قسمت های بعدی مقاله مطالعه فرمایید.
نویسنده: شیدا جعفری