در پستهای قبلی درباره نیازمندی اصلی بهره وری تیمی یعنی اعتماد و سرمایه اجتماعی نوشتیم اما اینکه چگونه میتوان این بستر اعتماد را ایجاد کرد و به چه شیوه هایی سرمایه اجتماعی سازمان بالا میرود ، موضوعی ست که در این نوشته بررسی میکنیم. برای ایجاد اعتماد سازمانی و بهبود ارتباطات سازنده 4 راهکار زیر را معرفی میکنیم.
همدیگر را بشناسید.
برای ایجاد شناخت از اعضای تیم بهترین شیوه گفتگو کردن است. اگر بتوان به شیوه های مختلف فرصت تعامل و ارتباط میان اعضا چه کاری و چه غیرکاری را افزایش داد میتوان امیدوار بود که کیفیت ارتباطات بعدی به نحو چشم گیری بهبود یابد.
-
تفاوتهای یکدیگر را بپذیرید.
افراد همکار در محیط کار بدلایل مختلف انسانهای متفاوتی هستند. این تفاوت میتواند منشا بهترین رخدادها باشد. خلاقیت، نگاه هه جانبه به مسایل و تصمیم های جامع تر و سنجیده تر میتواند خروجی توجه درست به تفاوتهای افراد باشد. همه این نتایج برجسته زمانی ایجاد میشود که بتوان به افراد نشان دادکه تفاوتهای فردیشان ارزشمند است و لازم است تفاوتهای دیگران را درک کرده و بپدیرند.
-
مکانیزم های مغزتان را درک کنید.
بر اساس تیوری Avoid-Approach مغز انسان در بسیاری از تعاملات اجتماعی بصورت غریزی عمل کرده و با رویکرد بقا و تداوم حیات با همه آنها روبرو میشود. یعنی هر مدل از روابط اجتماعی و یا گفتگوهای روزمره که منجر به ایجاد حس تهدید در وی شود، باعث خواهد شد که ظرفیت مغز برای تحلیل غیر خطی و خلاقیت و نوآوری کاهش یابد. در برابر ایجاد حس امنیت و آشنایی با افراد، فضاها و مفاهیم باعث میشود مغز با رویکرد Approach برخورد کرده و با انرژی و قابلیت بیشتری به حل مسایل و مشارکت در امور بپردازد.
-
از شیوه های صحیح ارتباطات بهره بگیرید.
پس از ایجاد جو مناسب سازمانی برای بروز گفتگو و کشمکش های سازنده لازم است اعضای تیم با مهارتهای صحیح گفتگو و مدیریت روابط آشنا شوند. مهارت ارایه بازخورد مثبت و بازخورد اصلاحی، مهارت دریافت بازخورد و مهارتهای مدیریت تعارض از این دست اند. آموزش و تمرین این مهارتها سازنده ترین اقدامی ست که میتواند منجر به توسعه مهارتهای رفتاری و بهبود ارتباطات سازنده شود